Dikke buik afvallen?

Elk jaar net rond de zomer proberen veel mensen wat af te vallen rond hun dikke buik. In bikini wilt u er immers ook goed uitzien en die broeken beginnen allemaal wel heel strak te zitten. Tijd om een einde te maken aan uw dikke buik dus! Maar hoe kunt u dat het beste doen? Wij geven drie tips waarmee u kunt starten.

Dikke buik afvallen tip 1: Water drinken i.p.v. frisdrank

Met frisdranken kunt u uw dorst niet zo makkelijk lessen, waardoor u in principe moet blijven drinken. Het probleem is dat frisdranken bijdragen aan een dikke buik, aangezien ze veel koolhydraten bevatten die u dus constant binnenkrijgt. Deze koolhydraten worden in het lichaam omgezet in energie en dat proces zorgt ervoor dat u honger krijgt. Hierdoor snakt u naar snacks en lekkernijen, waardoor uw buik alsmaar dikker wordt.

Water daarentegen reinigt je lichaam en stimuleert je stofwisseling. Tevens wordt het vetverbrandingsproces door water gestimuleerd. Ten slotte zitten er geen koolhydraten in water, waardoor u het bovenstaande probleem tegengaat. Kortom: stop met het drinken van frisdrank en ga water drinken!

Dikke buik afvallen tip 2: Ga bewegen

Wanneer u wilt afvallen, is het belangrijk om meer te gaan bewegen. Bewegen zorgt er namelijk voor dat er vet wordt verbrand. Bewegen kan in de vorm van lopen, hardlopen, fietsen, cardiotraining enzovoorts. Kies er dus niet voor om de auto te gebruiken voor kleine afstanden, maar stap eens op de fiets.

Dikke buik afvallen tip 3: Let op wat je eet

Veel mensen weten totaal niet wat ze daadwerkelijk eten. Hoeveel koolhydraten en calorieën zitten er nu in een bepaald product? Wanneer u dit niet weet, kunt u zich natuurlijk flink vergissen. Dit betekent echter niet dat u niets mag eten waar koolhydraten en calorieën in zitten, maar let wel op de hoeveelheid. Wanneer u momenteel bijvoorbeeld meerdere koeken per dag eet, kunt u dit het beste beperken naar één koek per dag. Deze kleine veranderingen kunnen zorgen voor goede resultaten: uw dikke buik neemt steeds sneller af.