Eiwit dieet volgen

Eiwit dieet

Eiwit dieet volgen

Uw buikvet verbranden is zo makkelijk nog niet. Sterker nog, afvallen rondom de buik is heel erg lastig. Toch zijn er verschillende manieren om snel af te vallen rondom uw buik. Een goed voorbeeld hiervan is het volgen van een eiwit dieet. Dit houdt in dat u met enige regelmaat eiwitrijk voedsel neemt.

Eiwit dieet: u verbrandt meer calorieën

Maar waarom is een eiwit dieet volgen dan een goede oplossing? Zoals u misschien wel weet, is er energie nodig voor het verteren van voedsel. Om deze energie te verkrijgen, verbrandt uw lichaam calorieën. Nu is het zo dat er voor het verteren van eiwitrijk voedsel meer calorieën verbrand worden dan voor het verteren van koolhydraat- en vetrijk voedsel. We kunnen dus stellen dat het belangrijk is om eiwitrijk voedsel te eten wanneer u wilt afvallen rondom de buik, omdat hier simpelweg meer energie voor wordt gebruikt.

Eiwit dieet: sneller een verzadigd gevoel

Een andere reden waarom het volgen van een eiwit dieet een goede manier is om buikvet te verbranden, is dat eiwitrijk voedsel sneller voor een verzadigd gevoel zorgt. Dit betekent dus min of meer dat u sneller het gevoel heeft dat u genoeg heeft gegeten.

Bedenk echter wel dat het belangrijk is om ook koolhydraten en vetten te eten. Veel mensen denken dat het slim is om alleen nog maar eiwitrijk voedsel te eten, maar dat is zeker niet het geval. U heeft immers ook koolhydraten en vetten nodig. Minder dus alleen in koolhydraat- en vetrijk voedsel en vervang deze vermindering door het nemen van eiwitrijk voedsel.