Tip: cardiotraining en krachttraining

Cardiotraining en krachttraining

Buik afslanken met cardiotraining

Met genoeg cardiotraining is het mogelijk om af te vallen rond de buik. Met cardiotraining verbrandt uw lichaam namelijk veel vet, en dat is eigenlijk precies wat nodig is bij het afslanken van uw buik. 3 dagen in de week 30 minuten cardiotraining op de hometrainer of crosstrainer doet al wonderen.

3 dagen in de week een half uur tijd besteden aan cardiotraining is dus goed, maar het is in principe al voldoende wanneer u beweegt en, gedurende minimaal 20 minuten, een verhoogde hartslag heeft.

Buik afslanken met krachttraining

Ook krachttraining kan u een platte buik opleveren. Als de spiermassa in uw lichaam toeneemt, zal uw lichaam namelijk meer calorie├źn verbruiken, waardoor u meer vet zult verbranden. Hiernaast wordt uw lichaam strakker en fitter, waardoor ook de kans op blessures afneemt.

Buikspieren trainen

Het trainen van uw buikspieren is een goede aanvulling op cardiotraining en krachttraining. Hoogstwaarschijnlijk kunt u uw buikspieren momenteel niet zien, maar wanneer u bent afgevallen vanwege de cardiotraining, komen ze vanzelf tevoorschijn.

Train daarom gericht uw buikspieren met verschillende oefeningen. Doe de volgende buikspieroefeningen: crunches (voor de bovenste buikspieren), leg raises (voor de onderste buikspieren) en side bends (voor de zijkanten). Het is verstandig om dit iedere dag te doen voor een optimaal resultaat.