Tip: ga geen crashdieet volgen

Crashdieet

Waarom geen crashdieet?

Veel mensen verwachten dat een crashdieet een goede manier is om af te slanken rond de buik. Dit is echter niet het geval. U valt natuurlijk wel af met een crashdieet, maar het probleem is dat u geen vet verliest, ook niet rond uw buik dus.

Hoe komt dat? Dat is eigenlijk heel eenvoudig: omdat u uzelf min of meer uithongert, zal uw lichaam proberen zoveel mogelijk vet en calorieën op te slaan. Aangezien het meeste vet opgeslagen wordt in de buik, zal een crashdieet er dus zeker niet voor zorgen dat u zult slagen in het afslanken van uw buik.

Gevolgen crashdieet

Sowieso werkt een crashdieet over het algemeen niet goed. Mensen die het crashdieet volgen, stappen na het dieet namelijk meestal weer over op hun normale eetgewoonten. Hierdoor komt het verloren gewicht snel weer terug. Tevens zal het lichaam, omdat er te weinig calorieën binnen komen, zoveel mogelijk calorieën proberen te besparen. Over het algemeen komt dit neer op het verlagen van de stofwisseling en laten afnemen van de spiermassa.

Een crashdieet heeft dus 3 negatieve gevolgen:

  • Uw spiermassa neemt af
  • De stofwisseling verlaagt
  • Uw vetpercentage neemt toe, omdat uw lichaam calorieën zal omzetten in vet om ervoor te zorgen dat uw lichaam een volgende “uithongerperiode” kan overleven.