Afvallen met ziekenhuisdieet: 5 tips

5 tips om af te vallen met het ziekenhuisdieet

Het ziekenhuisdieet wordt door velen gebruikt om af te vallen. Het is dan ook een uiterst vriendelijk dieet, dat mensen in staat stelt om in korte tijd veel gewicht te verliezen. Ook is er veel kritiek op het ziekenhuisdieet, omdat het een ongezond dieet zou zijn. Het belangrijkste is echter dat u met dit dieet veel af kan vallen in zeer beperkte tijd. Vandaar een aantal tips om verstandig af te kunnen vallen met het ziekenhuisdieet.

Tip 1: Begin op een rustig moment

Het heeft geen zin om in een druk en gestrest moment te beginnen met afvallen. Het ziekenhuisdieet vraagt veel van uw lichaam en dus is het raadzaam om een rustig moment uit te zoeken om met het dieet te beginnen. Doe het op een moment waarop uw omgeving weinig van u verlangt en waarop het ook niet zo druk is op uw werk. Op die manier kunt u goed starten met dit dieet en zult u niet heel snel afhaken.

Tip 2: Zoek naar magere producten

Het ziekenhuisdieet verlangt van u dat u veel producten laat staan en voor zover u eet, alleen maar magere producten. Ga dus op zoek naar producten die niet veel vet bevatten. U kunt hierbij denken aan magere producten, zoals magere yoghurt en kwark en mager vlees. Op het internet zijn talloze menu’s te vinden om het ziekenhuisdieet te volgen en het kan dus geen kwaad om daar eens goed naar te kijken alvorens u aan de slag gaat. Sla magere producten in, maar houd uzelf wel aan de maximale dagelijkse limiet. Want het doel blijft om ongeveer 1.000 calorieën maximaal per dag te eten.

Tip 3: Drink veel water

Een wanklank van het ziekenhuisdieet is dat u zo weinig mag eten dat u er honger van krijgt. Om te voorkomen dat die honger u in zijn greep houdt, kunt u overwegen om veel water te drinken. U mag tijdens het dieet onbeperkt water, koffie en thee drinken zolang daar geen toevoegingen aan worden gedaan zoals suiker (wat op zich logisch is). Door veel water te drinken, het liefst ook voor iedere maaltijd, krijgt u een voller gevoel en zult u minder honger ervaren.

Tip 4: Luister naar uw lichaam

Het is belangrijk om naar uw lichaam te luisteren. Dat is zo met ieder dieet, maar des te meer bij het ziekenhuisdieet. Geeft uw lichaam signalen af dat u moet stoppen? Stop dan. Natuurlijk wilt u afvallen, maar uw lichaam heeft soms wel even tijd nodig om aan uw nieuwe eetgewoontes te wennen. Ook kan het zijn dat u voeding mist nu u minder eet en zal uw lichaam zichzelf daarvan moeten herstellen.

Tip 5: Houd vol

Het is belangrijk om te weten dat u soms door moeilijkere tijden gaat met het dieet. U zult dus uw best moeten doen om door te zetten. Weet dat volhouden u een mooi gewicht zal brengen. Wellicht stimuleert het u om nog harder uw best te doen. Hoe kunt u het nog beter volhouden? Door af en toe uzelf te belonen. Koop dan iets leuks, zoals een nieuw kledingstuk, een boek of een spelletje dat u altijd al wilde hebben. Zo houdt u de motivatie erin en dat is van groot belang.