Afslanken in een scootmobiel

Beweging is belangrijk als u wilt afslanken. Als u minder mobiel bent gaat bewegen echter alleen wat minder gemakkelijk. Als u afhankelijk bent van een scootmobiel is het al helemaal lastig om in beweging te blijven. Sporten is dan vaak helemaal geen optie. Gelukkig is er goed nieuws. Afslanken is ook mogelijk als u alleen op uw voeding let. In dit artikel worden de belangrijkste tips toegelicht om af te slanken als u in een scootmobiel zit.

1. Eet minder tot geen koolhydraten

Koolhydraten zorgen er voor dat het moeilijk is om lichaamsvet te verbanden. Dit komt omdat koolhydraten worden omgezet tot enkelvoudige suikers. Wanneer u minder tot geen koolhydraten eet, wordt het voor het lichaam gemakkelijker om vet te verbranden. Voedselbronnen waarin koolhydraten zitten zijn suiker, zetmeel, lactose, alcohol en granen. Zo kan u bijvoorbeeld een lekkere salade als lunch eten in plaats van de gebruikelijke bruine boterham.

2. Verwijder ongezonde producten in huis

Voorkomen is beter dan genezen. Wanneer u geen ongezonde producten in huis hebt, is de verleiding minder groot om te gaan snoepen. De beste tip is daarom om geen ongezonde dingen meer te kopen in de supermarkt. Ongezonde producten zijn bijvoorbeeld snoep, koekjes, chips, frisdrank en fast food. Koop in plaats daarvan gezonde alternatieven zoals snoeptomaatjes en ongezouten noten. Mocht u met meerdere mensen samenleven is het helaas niet altijd mogelijk om geen ongezonde producten te vermijden in huis. Spreek dan met uw medebewoners af dat de bepaalde producten niet in het zicht leggen. Zo word u niet verleid!

3. Drink voldoende water

Wist u dat het drinken van water bijdraagt aan gewichtsverlies? Dit komt omdat je minder eet als je veel water drinkt. Daarbij de tip om een glas water te drinken voor elke maaltijd. Uit onderzoek is gebleken dat op deze wijze het hongergevoel wordt gestild en hierdoor eet u minder. Doordat u minder eet, krijgt u ook minder calorieën binnen.  Bijkomend voordeel is dat water drinken ook nog eens erg gezond is.
Afslanken in een scootmobiel is mogelijk door enkel uw voeding aan te passen. Wanneer u een opvouwbare scootmobiel gebruikt is het mogelijk dat u kleine afstanden kunt afleggen. Probeer dan zeker af en toe te bewegen, al is het vijf minuten per keer.