Wat zijn de voordelen van caseïne?

Wat zijn de voordelen van caseïne?

In ons artikel ‘Wat zijn de verschillen tussen caseïne en whey?’ heb je duidelijk het verschil kunnen lezen tussen whey en caseïne. In dat artikel gaven we aan dat we in de toekomst verwachten dat veel eiwitshakes op basis van caseïne worden gemaakt. Maar, hoezo verwachten wij dat? Wel, dat is op basis van de vele voordelen die caseïne bezit. In dit artikel hebben we de belangrijkste voordelen van caseïne op een rijtje gezet.

Langzame proteïne

Het moge duidelijk zijn dat de opname van caseïne door het lichaam een langdurig project is. Daardoor kan je echter twee vliegen in één klap slaan. Als je voor het slapen een caseïne shake neemt, kan je lichaam gedurende je slaap het aminozuur opnemen. Dit betekent dat je lichaam, tijdens jouw nachtrust, continue aminozuren toegevoerd krijgt. Doordat dit zo lang duurt, heeft het een optimale invloed op je spiermassa.

Hersteltijd

Als je flink los bent gegaan in de sportschool zal je hoogstwaarschijnlijk spierpijn krijgen. Dat is een teken dat je spieren écht tot het gaatje zijn gegaan en uiteindelijk kan je daarmee grotere/sterkere spieren creëren. Het gevolg is echter wel dat je lichaam tijd nodig heeft om te herstellen.

Als je een caseïne shake nuttigt, wordt de hersteltijd geminimaliseerd. Na het trainen zijn je spieren namelijk beschadigd. Maar, door de toevoer van de aminozuren uit de caseïne worden je spieren op korte termijn weer ‘hersteld’.

Dankzij de caseïne heb je dus een kortere hersteltijd en kan je de volgende wéér los gaan in de sportschool, uiteraard wel op een verantwoordelijke manier.

Het helpt bij het afvallen

Doordat het lichaam langdurig de tijd nodig heeft om de caseïne in het lichaam op te nemen, heeft je lichaam veel energie nodig. Die energie gaat het lichaam op een bepaald moment verkrijgen door calorieën te verbranden. Op die manier kan je op een effectieve manier afvallen!